May 2, 2007

1 mai muncitoresc

Citesc pe siteuri de ştiri:
"Fostul partid de guvernamant si-a mobilizat membrii si a blocat circulatia in Bucuresti, pe un traseu de 6 km. In frunte cu Mircea Geoana, pesedistii au marsaluit de pe Bulevardul Kiseleff pana in Piata Izvor, unde presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a pregatit mici, bere si concerte pentru cel putin 10.000 de persoane. Ceremoniile de 1 mai au inceput la sediul central al partidului, prin inmanarea carnetelor rosii de partid celor 1600 de noi membri adusi din toata tara. In jurul orei 14.00, coloana PSD a ajuns in Parcul Izvor, loc in care erau amplasate mai multe corturi si tonete, unde au fost serviti micii si berea. Ulterior, liderii PSD au parasit zona Izvor, unde au ramas doar tinerii care urmeaza sa participe la concerte." (Citat de pe hotnews.ro).

Şi mă mir cum de nimeni nu se întreabă pe banii cui s-a organizat de fapt petrecerea? Să spun eu evidentul atunci? Pe banii pe care neo-comuniştii (adică aceia nemişcaţi de la putere nici de revoluţie) i-au furat de la exact cei ale căror guri flămânzi au mâncat micul acum.

Să vă fie de bine! Cu o mână vi se i-a totul, cu alta vi se dă un kilogram de zahăr şi un mic... Însă cum cei care au fost acolo sunt suficient de orbi încât să nu vadă că cele două mâini sunt ataşate aceluiaşi corp: Doamne ajută!
Sau poate "Gigi ajută!", mai nou.

Şi atâta polemică şi atâta vorbăraie încercând să îţi dai seama care e problema în România şi de ce nu merg lucrurile, când totul este foarte simplu: românii (în marea lor majoritate) sunt proşti, incapabili să discearnă sau să înţeleagă legătura între faptă şi consecinţă.

2 comments:

  1. fotografii de la mitingul de pe 1 mai al psd sunt la www.fotoblog.ro

    enjoy:)

    ReplyDelete
  2. :) eu nu am vazut nimic la tv in mini-vacanta de 1 mai... oricum pe 1 mai am fost la spital :)

    ReplyDelete